incl.dkR: V-sundhedsplan er hykleri fra ende til anden

Venstre bluffer, så det brager, når partiet i dag præsenterer sit udspil til en national forebyggelsesstrategi. Venstre hævder, at planen vil hæve danskernes middellevetid med 3 år på 10 år. Den radikale sundhedsordfører Charlotte Fischer mener Venstres forebyggelsesudspil er hykleri fra ende til anden.
26-okt-2007
 

"I forhandlingerne om kvalitetsreform satte Venstre et stort rundt NUL af til at gennemføre en forebyggelsesstrategi for. Ikke en rund reje. Det afspejler meget præcist Venstres ambitionsniveau, når det gælder forebyggelse: Stor retorik og ingen penge. Med det ambitionsniveau vil det snarere tage 100 end 10 år at hæve danskernes levetid med tre år," siger Charlotte Fischer.

Charlotte Fischer peger samtidig på Venstres gennemførte dobbeltmoral, når det gælder forebyggelse:

"Venstre fastholder skattestoppet, som systematisk gør tobak og spiritus billigere og billigere - til trods for at røg og alkohol i høj grad forklarer danskernes kortere levetid. Venstre gør sodavand billigere - til trods for at børns forbrug af sodavand er et af de helt store sundhedsproblemer. Og Venstre liberaliserer lukkeloven, så man kan købe spiritus døgnet rundt. Det er det, Venstre har gjort. Resten er retorik.

Kontakt: Charlotte Fischer (3337 4715 eller rvchfi@ft.dk)

Tid: 19:20 Fri d. 26. Oct. 2007

Feed: www.radikale.dk RSS | Pressemeddelelser

Emner: anden, ende, fra, hykleri

Forrige | Næste

Sponsorerede links
Annoncer